Äntligen har vi landat där vi strävat att landa under en lång tid....vi finns nu förutom på Sliperiet även på fantastiska Thule teatern.Vår utmaning på Thule är inte en lätt utmaning men med så fantastiska medarbetare som jag har så är jag inte allt för orolig.Vi skall under en mycket spännande period skriva musik och manus till en helt egen musikal och sedan för omvärlden visa vad man med fina vänner,glädje,passion och kärlek till musik/teater kan åstadkomma.För att hitta ett så brett innehåll som möjligt så kommer vi under resans gång att ta hjälp av lokala musiker och teater människor som på detta sätt får vara med och sätta sin prägel på vår musikal.Intresset från omgivningen har varit helt fantastiskt och det verkar som om alla vill vara med och dra sitt strå till stacken.Om du känner att just du har något att tillföra till vår musikal så kontakta mig gärna via denna hemsida.....alla är faktiskt välkomna det är och har alltid varit vår grundpelare i allt vi gjort under åren.Ikväll så har vi besök av en fantastisk sångerska som heter Carolina Sondell,hon skall hjälpa oss lite med olika tekniker och med hennes glöd även ge oss ännu mera inspiration att komma ännu ett steg i vår utveckling.

Kram alla mina vänner.

 

Kvällens tema blev vänskap och utveckling,om hur viktig vänskap är och hur ett gemensamt mål kan vara viktigt för både vänskap och utveckling.
En förälskelse är en känsla som kan ändras med tiden,en bekantskap kan vara flyktig men en riktig vänskap kan aldrig ersättas....den är unik.
Så vi pratade lite om hur viktigt det ibland kan vara att svälja sin stolthet och kanske acceptera att man ibland har olika åsikter om saker och ting....allt för att bevara en fin vänskap.
Jag är absolut inte bättre än någon annan och har ibland tappat någon som varit mycket viktig i mitt liv enbart p.g.a tjurighet och stolthet.
Kontentan av dagens kloka ord är att vi skall jobba mot ett gemensamt mål och odla den fina vänskap vi har som grund.
Vad som mer bestämdes ikväll var mycket spännande.....vi bestämde att vi skall jobba med en helt egen musikal/teater....försöka att skapa en del av musiken själva samt skriva vårt eget manus.....mycket spännande.
Förändringarnas vindar blåste förbi och istället för att ta ett steg bakåt så sätter vi ribban högre än någonsin och alla är grymt laddade för vad som skall hända.
Jag är inte det minsta orolig för vad ni kan klara av utan är kanske mer orolig om jag kommer att hinna med er utveckling....ha ha ska bli grymt kul i alla fall.
Musik och sång blev det en hel del av under kvällen och Cissi hon rockade som aldrig förr.....Cissi du är magisk och vi är så glada att du vill vara med oss.
Vi fick dessutom ett kanon framträdande sådär helt oväntat av Mattias.. -Du Mattias det finns en given plats för dig med....mycket bra jobbat.
Till sist vill jag bara säga att ....Vänner skall man aldrig ta för givna utan vill man behålla det som kanske är det viktigaste man har så gäller det att man både ger och tar och ibland sväljer sin stolthet.
Till dom vänner jag förlorat och till dom vänner jag har vill jag bara säga.....hoppas jag kan leva upp till det ideal jag ikväll pratat om...annars hjälp mig på traven.
Kram

Hej mina fina vänner och tack för ett fantastiskt år tillsammans med er.
Tack för allt ni lärt oss,för all kärlek och glädje vi fått känna.... alla skratt....alla kloka ord ni sagt....och all musik och teater ni förmedlat.
När man jobbar i en grupp som består av en massa viljor och talang så kan det ibland bli svårt att få tiden att räcka till för att alla skall kunna visa upp sig på det vis som man vill.....vi har försökt att på bästa möjliga sätt få alla att ta ett steg till i sin utveckling... ibland har vi lyckats ...ibland inte...men om vi följer vår grundide att alla får och alla kan då är det inget problem.....då hinner vi till slut med alla.
Några ord har fastnat i mitt huvud om jag tittar bakåt detta år..... respekt,vilja,vänskap.....och ett stort mod.
Respekt gentemot andras kunskap och önskningar,viljan att prova igen och igen för att till slut lyckas,vänskap som innebär att man ser förbi saker som man är oense om och istället löser problemet och till sist ett enormt stort mod att våga ge 100% av sig själv både på scenen som artist och på sidan av som vän.......dessa egenskaper gör att vi som grupp aldrig kan misslyckas......en egenskap som vi skall vara stolta över.
Om Olga och jag som fått vara med er har gjort hälften av de framsteg ni gjort i år så kan vi känna oss oerhört nöjda med vår utveckling..... 
Vårt juluppträdande blev som vanligt en succe´...trots att vi haft kort tid att förbereda oss på......detta tyder på att ni som grupp alltid plockar fram ert yttersta när det gäller.....Olga och jag är mycket stolta över er.
Vi längtar och ser fram emot nästa år och vad vi då kan hitta på...men vi känner att det kan bli en mycket spännande säsong.
Till sist så skall jag som vanligt i slutet på mina små sammandrag bli lite djup och eftertänksam.
På sista tiden så har jag ett par gånger fått höra dom 5 vackraste ord jag vet....dessa ord säger så mycket och är så lätta att säga.......
"Tack för att du finns".......fantastiska,lätta och betyder så mycket... så därför så vill jag avsluta allt med att säga att...Tack för att just du finns och Tack för att just ni finns.
Ha nu en fantastisk avslutning på detta år så ses vi i början på nästa.
Kramar Olga och Per

Denna onsdags var vår sista chans att finputsa vårt framträdande för nästa vecka.
Denna tid på året så florerar som alla vet en massa tråkiga sjukdomar..men vi hade bara en som var borta och hon meddelade mig nyss att hon var laddad för nästa onsdag.....aahhh så bra är det när man har vänner som gillar det dom gör....er kan man lita på.
Vi hann att köra igenom showen tre gånger utan allt för stora problem... dom problem som uppstod då var det jag som klantade mig.....men det löste sig till slut och jag tror vi är redo.
Joel hade en ny cool keps och han släppte lös all sin energi och talang under kvällen....en fröjd att se,jag tror att det smittar av sig för sista gången vi körde igenom så var alla i sitt esse...jag blir så stolt och glad när jag ser er.
Vår egen lilla mardröm Tess.....var helt magisk i sin tolkning av en mardröm och vi är så glada och stolta att finaste Tess ville hjälpa oss med en så kort förberedelse.
Olga vår Olga var proffsig som vanligt,fixade och grejade med allt som rörde showen......jag kan berätta en liten hemlighet för er som ni måste lova att INTE BERÄTTA FÖR NÅGON.......Jag tror att Olga egentligen är ......jultomten......jo det är säkert....betänk följande.....hon reser väldigt ofta till Stockholm....säger hon....snarare Nordpolen tror jag ....hon måste ju styra upp all julklapps tillverkning.....hon bryter lite när hon talar,ytterst lite men dock.....hon säger att det är rysska ......skitsnack säger jag,det låter snarare som Nordpolska....mmmm....
jag tyckte mig även se renar på hennes tak en kväll när jag åkte förbi ....jag är inte helt säker det kan har varit en tv antenn men men.
Dock det som talar mest för att hon är tomten det är att hon har det största och varmaste hjärta jag någonsin träffat på och det mina vänner det är den största ledtråd jag har.
Med allt detta dravel så vill jag egentligen säga att efter att jag jobbat med dom som blivit mina bästa vänner i 4 år så har vi blivit komplett när Olga kom med för att jobba med oss....inget kan stoppa oss nu....Broadway here we come.
Nu tänkte jag för ovanlighetens skull bli lite allvarlig....det som vi har i Mixen och vad vi åstadkommit både personligt och tillsammans det kan man aldrig sätta en prislapp på.
Jag som följt er från början och har haft förmånen att få se skillnaden på er när jag första terminen hade svårt att överhuvudet taget få er att våga stå på scenen och nu när ni har stort självförtroende och det är snarare svårt att få er att lämna scenen....ha ha helt fantastiskt.
Vad man bör betänka det är att förhoppningsvis så har även ert vanliga liv förändrats lite....kanske lite mer självförtroende...kanske en känsla av att....jag kunde nåt som jag inte trodde att skulle våga.... kanske en glädje av att veta att en gång i veckan då får jag göra nåt som jag verkligen vill göra.
Jag kan i alla fall säga att för mig personligen så har det varit så... jag har vuxit enormt dom här åren och det tackar jag er för.
Till sist så vill jag bara säga att snart är det jul och det blir en paus tills vi träffas igen.....jag räknar dagarna och ser fram emot att få träffa er igen.....men jag behöver bara minnas alla gånger vi träffats under hösten för att allt skall kännas lite bättre.
Tack för alla fina minnen som fått den bästa platsen i mitt hjärta och ladda nu inför nästa onsdag.
Kramar Perra och Olga

Kärlek,värme,vänskap och ett jädra tempo....det blir sammanfattningen av kvällens träff med vännerna.
Efter en tuff vecka med massor av jobb så var jag ganska nervös inför kvällens sammankomst.....jag var så trött att suckarna viskade hela tiden i mina öron att....lägg dig och sov en liten stund....bara vila lite.
När jag lite senare slog upp dörrarna till vår lokal, möter alla våra vänner och ser i deras glada ögon att....ikväll är vi laddade....då var all trötthet som bortblåst.
Olga var där och hade som vanligt tagit med sig sitt bästa humör och sin aldrig sinande energi.....denna kväll kan inte bli misslyckad.
Vi hade även förmånen att få en ny hjälp för kvällen.....Tess...Tess är en ung tjej som jobbat mycket med teater och har lovat att hjälpa oss med ett par svåra delar i showen.
Efter en snabb genomgång så var det då dags för att för första gången försöka att köra igenom hela utan showen att bryta.
Olga fick med säker hand alla att hitta sina platser....jag gjorde en sista finputsning av musiken och Tess hade hittat sin viktiga del i det hela.
Jag tror alla tre ledare..jag Tess och Olga var lite nervösa för hur det skulle fungera.....nu var det dags.
Allt gick strålande..alla var fullt koncentrerade på sin uppgift och gjorde sitt yttersta....och Tess löste sin uppgift med glans.
Efter fikat så körde vi igenom en gång till,även denna gång med samma resultat....detta ser lovande ut.
Hela denna kväll var som ett enda stort crescendo,tempot ökade hela tiden och när dom sista sångerna i frisången framfördes så var det full dansgala framför scenen....tack alla deltagare,fritidsledare,Olga och Tess för att jag fick vara med och fylla på min kropp med all den possitiva energi ni ger.
När jag lämnade jobbet för att åka till vår träff så var jag fruktansvärt trött och less och förstod inte riktigt hur jag skulle orka.
Nu ligger jag här i sängen med datorn i knäet och kan inte sova.... förälskad,förtappad,förbryllad och full av energi.....förälskad i livet ....förtappad i min förvåning över vad goda vänner betyder.... förbryllad över vad lite som behövs för att man skall må bra.
Tack alla för att ni gjorde en grå onsdag till en lysande dag såhär mitt i veckan.